פסיכולוגים/יות? עדיין לא הצטרפתם לזיגמונד?
הירשמו עכשיו וזיגמונד תתאים לכם מטופלים
* לזיגמונד יכולים להצטרף רק פסיכולוגים מורשים הרשומים בפנקס הפסיכולוגים
הצטרפות פסיכולוגים

זו לא בושה לדאוג לעצמך

זו לא בושה
זו לא בושה לפחד
זו לא בושה לבכות
זו לא בושה להגיד שקשה
זו לא בושה לבקש עזרה
זו לא בושה לפנות לטיפול פסיכולוגי

זו לא בושה להודות, פגעו בנו. פגעו ביקרים לנו, פגעו בתחושת הביטחון שלנו, פגעו ביכולת שלנו לתת אמון, פגעו ביכולת שלנו להיות שלווים. כל אחד מאתנו מתמודד קצת אחרת עם התחושות הללו על הסקאלה שבין הימנעות לאי-שקט. יש אנשים שנמנעים לצאת מהבית וישנם אחרים שמחפשים כל הזמן מה הם יכולים לעשות כדי להשיג עוד קצת תחושת ביטחון ושליטה. אנו מגיבים בדרכים שאנו לא תמיד אוהבים. אנו מרגישים על כך אשמים. אנחנו מרגישים אשמים שאנחנו מפחדים, אנחנו מרגישים אשמים שאנחנו בוכים, אנחנו מרגישים אשמים שאנחנו כועסים, אנחנו מרגישים אשמים שאנחנו משותקים, אנחנו מרגישים אשמים שאנחנו לא עושים מספיק.
הדבר הראשון שחשוב בעת הזאת, הוא להבין שמותר לפחד ומותר לכעוס, מותר לבכות ומותר להשתתק. כל אלו ועוד, הן תגובות לגיטימיות נוכח המצב שאנחנו נמצאים בו, וזו לא בושה להגיב כך.
הדבר השני שחשוב הוא שאתם לא היחידים שחווים קושי, גם אם זה נראה לפעמים שכולם מסביב מתפקדים בצורה טובה ורק אתם לא – האמת היא שזה פשוט לא נכון. הרבה מאד אנשים לא מצליחים לתפקד בצורה מיטבית בתוך חוויה כל-כך קשה.
10 דברים שאפשר לעשות כדי להצליח להתמודד קצת יותר טוב:
1. זו לא בושה – קודם כל תקבלו את זה שכך אתם מרגישים

2. אל תישארו עם זה לבד – דברו עם אחרים על התחושות שלכם

3. איך מדברים – שימו לב שישנם אנשים שמתייחסים למצב על-ידי הכחשה שלו וישנם אנשים שמדברים על המצב בצורה שהיא מאד מציפה ולא בריאה. כשאתם מדברים על המצב תשמרו על אמצע. תנו מקום לתחושות שלכם, אל תכחישו אותן, זה יעזור לכם להתמודד. מהצד השני, שימרו על עצמכם ואל תתנו מקום לתכנים מציפים מדי מקום. דברו בשפה שתוכלו להתמודד איתה.

4. פחות חדשות – בתוך סיטואציה שיש בה כל-כך הרבה אי ודאות אנחנו מחפשים שליטה, אנחנו מחפשים מידע. בהרבה מאד בתים ערוצי התקשורת פתוחים 24 שעות ביממה במטרה לתת מעט ודאות בתוך המצב. האמת היא שזה רק מעצים את החרדה ולמעשה מוביל בדיוק למצב ההפוך ממה שרצינו.

5. ביטחון – חפשו עוגנים, אנשים שאתם יכולים לסמוך עליהם שיהיו סביבכם

6. לעזור- ככל שאתם יכולים להיות עוגן עבור אחרים, לסייע לאחרים בתוך הקושי ככה תרגישו בטוחים יותר

7. נשימות – כשאנחנו חרדים, כשאנחנו לחוצים, אנחנו שוכחים לנשום! נשימות הן לא רק טקס רוחני, אלא עוזרות לוויסות ההורמונאלי בגוף ולהרגיע את הסטרס. אתם מרגישים לחוצים? זכרו, הכניסו אוויר מהאף קצת יותר מנשימה רגילה ושחררו אותו לאט לאט.

8. הרפיות – אחרי רגע של לחץ הגוף שלנו נותר קפוץ ומחזיק הרבה מאד מתח שחשוב לשחרר אותו. אחרי שביצעתם כמה נשימות, עברו להרפיות. כווצו את כל האיברים בגופכם כל איבר בתורו ושחררו – לכווץ ולשחרר.

9. יצירת שגרה- זה קשה, בעיקר כשאנו מאד מפחדים, אבל זה סעיף חשוב. על אף המצב נסו לייצר שגרת יום ככל שניתן. תייצרו סדר יום קבוע ומסודר וככל שניתן תייצרו זמנים שבהם אתם צריכים לצאת מהבית. תהיו בעשייה, תרגישו יכולים ומסוגלים, תתאווררו, תחזרו למקומות שאתם אוהבים בחייכם, לתחביבים ולהרגלים.

10. פנו לטיפול – במידת הצורך אל תתביישו, פנו לטיפול
בשגרה 90% מהאנשים שסובלים מקשיים רגשיים ונפשיים לא מתחילים טיפול. אחת הסיבות לכך היא הבושה לפנות לעזרה. אל תתביישו. אם אתם חווים מצוקה דברו על כך עם קרוביכם ותפנו לאיש מקצוע שיוכל לעזור לכם.

10 הנקודות הללו נועדו לעזור לכם לחזור ולתפקד, להרגיש מעט טוב יותר.
עם זאת, לא פשוט ליישם את כולם. אנחנו בתקופה קשה. זו לא בושה להגיד שקשה. תתחילו מהנקודה הראשונה ובכל פעם תתקדמו עוד קצת.