מחקרים בשנים האחרונות מצביעים על מגמה ברורה: מספר האנשים המדווחים על תופעות פסיכולוגיות וקשיים רגשיים שונים נמצא בעלייה, ולעתים עיקר המצוקה נובע דווקא מאי הצלחה למצוא טיפול ראוי שיוכל לסייע להם. אם אתם מזדהים עם המצב הנ"ל, ייתכן שאפליקציה חדשה תוכל להנגיש לכם את המטפלים המקצועיים המתאימים ביותר עבורכם
למרות שהתהליך השתפר משמעותית בהשוואה לדורות קודמים, עדיין סיפורים רבים משקפים את מה שרבים מאיתנו כבר יודעים: הדרך לשלווה נפשית עוברת דרך לא מעט מכשולים ואתגרים שגורמים ללא מעט אנשים לוותר מראש ולעתים גם באמצע, מה שמוביל לחיים שאינם ממומשים, והחמרה של המצב הנפשי עבורו הם חיפשו מזור מלכתחילה.
כיום, כ-25% מהאוכלוסייה בישראל פונה לטיפולים פסיכולוגיים, אך האחוז המעוניין בהם גבוה בהרבה (לפי ער"ן, רק כ-20% מבני הנוער הזקוקים לטיפול פונים אליו). הסיבות לכך מתחלקותלמספר גורמים עיקריים:
- אי הכרה בכך שהמצב בו הם נמצאים דורש טיפול פסיכולוגי
- בושה מבקשת עזרה רגשית או נפשית
- אי הצלחה במציאת מטפל רלוונטי לצרכי המטופל או למאפיינים שונים כגון זמינות, מקום מגורים, לו"ז ועוד
אנשים שונים, צרכים שונים
אחת הדילמות העיקריות שניתן למצוא כשפונים לטיפול פסיכולוגי נוצרת מתוך הפער המהותי שנוצר כאשר מנסים לקבל המלצות למטפלים מקרובים וחברים. בעוד במקצועות אחרים לרוב ההמלצה תתברר כאפקטיבית, הרי כשממליצים על פסיכולוג, עולים אתגרים שונים כגון צורך בגישה טיפולית שונה,חוסר רצון לטפל בשני מטופלים המכירים אחד את השני שעלולים לפלוט מידע או תמונות מצב בעייתיות האחד על השני, ו/או בעיית זמינות לקבלת מטופלים חדשים.
כשזה המצב, ניתן להבין את התסכול ואף את הייאוש: אישים רבים המעוניינים לקבל טיפול, נאלצים לעבור תהליך תודעתי לא פשוט שבסופו, הם עלולים לגלות שלמרות הכל, הם נותרו לבדם, מה שרק עלול להחריף את המצב הקיים ואף לייצר ניכור ממסגרת טיפולית כלשהי בעתיד.
בעוד נתונים אלו ידועים בקרב קהילת המטפלים, עד היום כמעט ולא ניתן פתרון גמיש מספיק: הוקמו מספר מאגרים שאינם מספקים מידע חשוב כמו זמינות ורלוונטיות למטופל, פלטפורמות לטיפולים מקוונים לטווח הקצר וכן פתרונות למציאת מטפל בדרכים שאינן מתאימות לדרישות הקצה הטכנולוגיות של ימינו.
זיגמונד חזר מהעבר, בגרסא עתידית מתמיד
בכדי להתמודד עם אותם קשיים, פותחה אפליקציית 'זיגמונד' שנועדה לחבר בין מטופלים למטפלים. באמצעות שש שאלות קצרות וידידותיות. כל אדם יוכל להירשם בקלות ל-'זיגמונד' ולהגדיר בה מאפיינים שונים כגון גיל, מגדר, האזור בו הוא מעוניין לקבל טיפול, תקציב לטיפול וכן תיאור חופשי של מהות הפנייה.
"מדד זיגמונד"הוא האלגוריתם החכם של 'זיגמונד' שמנתח את המידע בכדי למצוא את המטפלים המתאימים ביותר לכל פנייה. בתום התהליך, המטופל צופה בארבעת המטפלים הזמינים והרלוונטיים ביותר עבורו, והוא יוכל לעיין במידע עליהם בדף המטפל שלהם, ואף לשוחח איתם בצ'אט ייעודי. כך, הם יוכלו לחסוך זמן חיפושים יקר ולהתחיל בטיפול בדרך מהירה ויעילה משמעותית מהדרכים המסורתיות.
חשוב לציין כי המידע ב'זיגמונד' הינו דיסקרטי לחלוטין, והוא מעובד אך ורק לצרכי תהליך ההתאמה. לאחר מכן, המידע אינו נשמר בשום מאגר מידע, ובכך המטופלים גם "נפטרים" מאלמנט הבושה. בנוסף, במידה והמטופל לא קיבל מענה לשאילתא אותה הוא שלח, הוא יכול לקבוע פגישת ייעוץ עם הצוות המקצועי של פלטפורמת 'זיגמונד' ו/או להרחיב את החיפוש שלו בכדי לנסות ולאתר מטפלים אחרים (כאן, חשוב לציין שכלל המטפלים ב'זיגמונד' הינם אנשי מקצוע מוסמכים בעלי רישיון שעברו סינון של המערכת).
אז אם הזדהיתם עם המצב הנ"ל כבר בתחילת המאמר, אנו מקווים כי עכשיו יש בכם תקווה לכך שמציאת טיפול בימינו יכולה להיות תהליך הרבה יותר נעים, מתחשב ופשוט